Папа Франциск різко засудив війну в Україні

Неділя, 27 березня 2022, 17:38

Папа Римський Франциск закликав робити усе можливе для припинення війни в Україні та назвав війну "варварством і святотатством" і явищем, якому немає місця у майбутньому, якщо людство не хоче самознищитись.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє VaticanNews, цитуючи промову понтифіка 27 березня. 

Папа Франциск нагадав, що вже більше місяця в Україні триває повномасштабна війна. 

"Війна нищить не лише теперішнє, але й майбутнє суспільства. Я прочитав, що від початку агресії проти України кожна друга дитина в країні стала біженцем. Це означає руйнувати майбутнє, завдавати болючі травми найменшим і невинним серед нас. В цьому – звірство війни, що є варварською і святотатською дією", - заявив Франциск.

Він наголосив, що звикати до війни не можна і нинішнє обурення тим, що така трагедія стала можливою, потрібно перетворити на зобов’язання не допускати воєн. 

"Якщо з цієї історії, ми вийдемо такими самими, якими були перед тим, то всі ми, певним чином, будемо винними. Перед обличчям небезпеки самознищення, людство повинно усвідомити, що настав час скасувати війну, стерти її з людської історії, перш ніж вона викреслить з історії людину", - заявив папа Франциск.

"Я молюся за кожного політичного лідера, щоби він замислився над цим, взяв на себе зобов’язання щодо цього! І щоб, дивлячись на багатостраждальну Україну, збагнув, наскільки кожен день війни погіршує ситуацію для всіх. Тому знову звертаються із закликом: досить, потрібно зупинитися, нехай змовкне зброя, нехай ведуться серйозні переговори задля миру!", - наголосив він. 

Минулими вихідними папа відвідав 19 українських дітей-біженців у дитячій лікарні Бамбіно Джезу в Римі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.