США відреагували на обмеження в РФ доступу до незалежних ЗМІ

Четвер, 3 березня 2022, 11:11

В Держдепартаменті США заявили, що займається повним наступом на свободу ЗМІ та правду, коментуючи рішення РФ про обмеження доступу до каналу "Дождь" та радіо "Эхо Москвы".

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться у заяві речника Держдепартаменту.

"Росія веде неспровоковану війну проти України. Вдома Кремль займається повним наступом на свободу ЗМІ та правду, а зусилля Москви ввести в оману та придушити правду про жорстоке вторгнення посилюються", - йдеться у заяві.

1 березня генпрокуратура Росії зобов’язала Роскомнадзор обмежити доступ до незалежних медіа "Радіо "Ехо Москви" та "Дождь ТВ", заблокувавши їхні вебсайти та можливість мовлення. Видання безпідставно звинувачували у "закликах до екстремістської діяльності та насильства" та поширенні "завідомо неправдивої інформації про дії російських військових в Україні".

Російський уряд також гальмує платформи Twitter, Facebook та Instagram. Ці часткові блокування ще більше обмежують те, де і як російські громадяни можуть побачити і поділитися доказами правди російського вторгнення в Україну. Роскомнадзор пригрозив заблокувати інші онлайн-платформи та "Голос Америки", якщо вони не виконають запити на видалення повідомлень про вторгнення Росії.

У цю п’ятницю російський парламент, збереться на спеціальній сесії, щоб розглянути законопроєкт, згідно з яким "неофіційне" повідомлення про вторгнення Росії в Україну каратиметься до 15 років позбавлення волі.

"Народ Росії не вибирав цю війну. Це зробив Путін. Вони мають право знати про смерть, страждання та руйнування, які їхня влада завдає народу України. Народ Росії також має право знати про людські збитки цієї безглуздої війни для власних солдатів. Ми закликаємо Путіна та його уряд виконувати міжнародні зобов’язання та зобов’язання Росії, негайно припинити це кровопролиття, вивести свої війська з території України та поважати права людини та основні свободи власних громадян", - заявили у Держдепі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: