Віцепрезидент США летить до Польщі та Румунії обговорити російську загрозу

Субота, 5 березня 2022, 16:18

Віцепрезидент США Камала Гарріс наступного тижня відвідає Польщу та Румунію, щоб  продемонструвати підтримку України та східних союзників США по НАТО.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN.

Поїздка Гарріс триватиме з 9  по 11 березня і включатиме зупинки у Варшаві та Бухаресті. Вона зустрінеться з лідерами обох країн, щоб скоординувати їхню відповідь на вторгнення Росії та обговорити, як США можуть і надалі підтримувати сусідні з Україною країни, коли вони готуються прийняти українських біженців, які рятуються від конфлікту.

У Білому домі також підкреслюють, що лідери країн також "обговорять свою постійну підтримку народу України через безпеку, економічну та гуманітарну допомогу та нашу рішучість накласти серйозні економічні наслідки для Росії та тих, хто причетний до російського вторгнення".

"Її візит продемонструє силу і єдність Альянсу НАТО та підтримку США союзників НАТО на східному фланзі перед обличчям російської агресії. Він також підкреслить наші колективні зусилля щодо підтримки народу України", - йдеться у повідомленні Білого дому.

Нагадаємо, велике турне Європою наступного тижня також запланував і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Його поїздка триватиме з 6 по 11 березня і включатиме зустрічі із керівництвом Великої Британії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Литви, Латвії та Естонії, а також із генсеком НАТО  Єнсом Столтенбергом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: