Кулеба звинуватив ООН у цензурі після розпорядження не називати "війною" напад РФ

Вівторок, 8 березня 2022, 17:45

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що йому важко повірити у повідомлення про те, що співробітникам ООН заборонили називати війною напад РФ на Україну, і це було би схоже на цензуру в самій Росії.

Як пише "Європейська правда", про це він заявив у своєму Twitter.

Варто зауважити: У відповідь на публікацію новини в ООН запевнили, що вважають "війною" напад РФ, але "могли бути спроби заборонити" це слово.

"Важко повірити, щоб ООН могла запровадити таку ж цензуру, як Кремль зараз впроваджує всередині Росії, забороняючи вживати слова "війна" і "вторгнення" співробітниками ООН.

Закликаю ООН швидко спростувати ці повідомлення, якщо вони неправдиві. Від цього залежить репутація ООН", - написав Дмитро Кулеба. 

Видання The Irish Times повідомило у вівторок, що Організація Об'єднаних Націй заборонила своїм співробітникам використовувати слова "війна" або "вторгнення" для опису дій Росії в Україні.

Співробітникам ООН рекомендується називати війну "конфліктом" або "військовим наступом". Крім того, співробітникам ООН заборонили використовувати український прапор у особистих або офіційних облікових записах у соціальних мережах або на веб-сайтах.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко у відповідь на ці повідомлення заявив, що ООН - "мертва" організація.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: