"Чудова контррозвідувальна операція" - Франція висилає ще 6 дипломатів РФ

Понеділок, 11 квітня 2022, 22:14

Франція прийняла рішення вислати ще шістьох російських шпигунів, які працювали під прикриттям посольства РФ у Парижі.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Figaro.

Згідно із заявою французького МЗС, їхня "діяльність виявилася такою, що суперечить національним інтересам" країни перебування.

Як зазначається у цій заяві, після тривалого розслідування Головне управління внутрішньої безпеки (DGSI) "у неділю, 10 квітня виявило таємну операцію російських спецслужб на нашій території. Шість російських агентів, які діяли під дипломатичним прикриттям.. були  оголошені персонами нон-грата ".

Варто відзначити, що 10 квітня у Франції пройшов перший тур президентських виборів. Однак чи пов’язана з ними розкрита операція російських спецслужб – наразі невідомо.

Роботу французької контррозвідки відзначив і міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманін. 

"Чудова контррозвідувальна операція. Браво агентам DGSI, які перешкоджали мережі російських таємних агентів… Знаходячись у тіні, DGSI стежить за нашими фундаментальними інтересами ", – написав він у Twitter. 

Варто зазначити, що це не перше за останній місяць видворення російських дипломатів із Франції. Тиждень тому Париж уже оголосив про видворення 35 російських дипломатів, вже повторюючи формулу, згідно з якою їхня діяльність " суперечить " інтересам Франції, і вказуючи, що санкція є частиною " європейського підходу ". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.