Байден визнав, що готує візит до України, джерела кажуть що не свій

Четвер, 14 квітня 2022, 22:40

Президент США Джо Байден розповів, що адміністрація готує візит високого рівня до України, але, за інформацією джерел - не його особистий чи віцепрезидентки Камали Гарріс.

Про це повідомляє CNN, пише "Європейська правда".

У спілкуванні зі ЗМІ 14 квітня на запитання про те, чи планує адміністрація візит посадовців високого рівня до України, Байден відповів: "Ми зараз у процесі ухвалення такого рішення".

Президент не дав однозначної відповіді на запитання, чи розглядає особистий візит. 

За джерелами CNN в адміністрації, візит Джо Байдена або віцепрезидентки Камали Гарріс в осяжній перспективі - малоймовірний. Поїхати до Києва можуть міністр оборони Ллойд Остін або держсекретар Ентоні Блінкен.

Втім, рішення ще не прийняте і може скластися так, що ці наміри не реалізуються.

Після неанонсованого приїзду до Києва прем’єра Британії Бориса Джонсона у Білому домі на запитання про можливі візити із США сказали, що особистий візит Байдена не планується. 

"Ми наразі не плануємо візит президента США до України. Більш важливо для України - що ми надаємо зброю, надаємо допомогу і необхідні системи, зараз це пріоритет", - сказала речниця Білого дому Джен Псакі у понеділок 11 квітня. 

Під час візиту Байдена до Польщі у березні президент натякнув, що хотів би побачити, що відбувається в Україні. "Вони, зрозуміло, не дозволять мені перетнути кордон і подивитися, що відбувається в Україні", - сказав він тоді. 

У четвер 14 квітня радник Байдена з нацбезпеки Джейк Салліван сказав, що Байден "був би радий нагоді поїхати в Україну та продемонструвати солідарність з Українцями" і що це обговорювалося перед його поїздкою до Варшави. Проте головним контаргументом була необхідність гарантувати президенту безпеку. Салліван відмовився давати коментарі про те, чи можливий візит когось із посадовців високого рівня до Києва у найближчому майбутньому. 

Нагадаємо, 13 квітня після телефонної розмови президентів Джо Байдена і Володимира Зеленського Білий дім оголосив про виділення ще 800 млн доларів на зброю для України.

Пентагон розкрив детальний перелік озброєння. У списку - важка артилерія, бронетранспортери, гелікоптери, дрони та інше. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: