Вибухи на шахті у Польщі: пошуки зупинили через небезпеку, доля 7 зниклих невідома

П'ятниця, 22 квітня 2022, 12:53

На шахті Пньовек у польській Сілезії на третю добу рятувальної операції призупинили пошук зниклих гірників через загрозу нових вибухів.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

За оцінкою фахівців, зона рятувальної операції стала надто небезпечною і її продовження загрожує новими вибухами та жертвами, тому було прийняте рішення ізолювати цю частину шахти. 

"Це було дуже складне рішення", - сказав Томаш Кудни, керівник компанії-власника шахти Jastrzębska Spółka Węglowa. За його словами, родичів семи гірників, які не піднялися на поверхню після перших вибухів у середу, першими повідомили про призупинення пошуків. Коли ситуація дозволить відновити їх, прогнозувати неможливо. 

Нагадаємо, перші вибухи на шахті сталися після опівночі 20 квітня. Після них 5 шахтарів загинули і 20 отримали поранення.

Пошуки зниклих людей кілька разів призупиняли через небезпеку. Надвечір 21 квітня стались чотири нові вибухи, внаслідок чого постраждали 10 рятувальників. 

З 19:40 до ранку рятувальники на базі досить далеко від епіцентру подій відчули ще сім вибухів. 

З 20 постраждалих, яких госпіталізували першими, у лікарні залишаються 10 людей, з них 5 у реанімації. У лікарнях опинились також 8 із 10 рятувальників, які постраждали від вибухів у четвер. 

Люди приносять до входу на шахту плакати зі словами підтримки і свічки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.