У МЗС відкинули звинувачення Орбана на адресу Зеленського

Понеділок, 4 квітня 2022, 15:59

Міністерство закордонних справ України відкинуло звинувачення прем’єра Угорщини Віктора Орбана у тому, що президент України Володимир Зеленський нібито заважав повторному обранню його партії.

Як пише "Європейська правда", про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Ми з повагою сприймаємо волевиявлення угорського народу на парламентських виборах. Водночас у прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана немає жодних підстав стверджувати, що на шляху до перемоги на виборах йому довелося боротися з Президентом України", - наголосив він.

По-перше, зауважив Ніколенко, Україна ніяк не брала участі в політичній кампанії в Угорщині, тим більше, в умовах повномасштабної війни з РФ, і що в Будапешті мали би розуміти, що війна не прийшла під кордон Угорщини завдяки героїчному спротиву українців. 

"Сподіваємося, що новий мандат дозволить угорському уряду, серед інших першочергових задач, зосередитися на протидії агресивній політиці президента РФ, за наказом якого російська армія скоює звірства проти українського народу, а оприлюднені в день угорських виборів факти російських воєнних злочинів щодо мирного населення, насамперед різанини в Бучі, Ірпіні та Гостомелі, не залишаться непоміченими. Розраховуємо, що Будапешт чітко засудить ці злочини та перегляне свій підхід щодо допомоги Україні, аби він відповідав нинішнім реаліям, рівню безпекової загрози з боку Росії та рівню звірств російської армії", - зазначив Олег Ніколенко.

Він додав, що  без безпеки в Україні не буде безпеки в Угорщині, як і безпеки для українських угорців, ідентичність яких Україна поважає. 

Нагадаємо, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у своїй промові після виборів назвав українського президента серед тих, хто нібито заважав повторному обранню його партії.

Вибори в країні, що закінчилися черговою перемогою партії влади, супроводжувалися низкою скандалів.

Детальніше про це - у статтях Як Росія, тільки в Угорщині: Віктор Орбан стрімко перетворює країну-члена ЄС на автократію, а також Як вибори остаточно перетворили Орбана на союзника Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: