Генсек Ради Європи закликала розслідувати звірства російських військових у Бучі

Вівторок, 5 квітня 2022, 18:56

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Буріч закликала розслідувати звірства російських військових у Бучі та притягти до відповідальності винних.

Про це йдеться в її заяві, текст якої є в розпорядженні "Європейської правди".

"Я вражена жахливими картинами звірств, які стали відомі в українському місті Буча та інших містах під Києвом після виведення російських військ. Я закликаю до термінового, повного та незалежного розслідування цих жахливих злочинів. Винні мають бути притягнуті до відповідальності", - заявила Пейчинович-Буріч.

"Висловлюю тверду солідарність з українським народом, який зіткнувся з величезними стражданнями. Я запевняю українську владу, що Рада Європи, як і раніше, готова допомогти їм у ці темні часи", - додала вона.

Раніше генсек НАТО заявив, що всі факти звірств російських військових у Бучі та інших містах України мають бути встановлені, а всі відповідальні за їх скоєння мають бути притягнуті до відповідальності.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав зупинити імпорт енергоносіїв з Росії, щоб не допустити появи "нових Буч" в інших українських містах.

Серед країн Євросоюзу немає єдності щодо запровадження ембарго на російський газ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.