Перша леді США зустрінеться з українськими біженцями в Європі

Понеділок, 2 травня 2022, 10:00

Перша леді США Джилл Байден відвідає Румунію та Словаччину з 5 по 9 травня, де зустрінеться з американськими військовослужбовцями, дипломатами та українськими біженцями.

Про це повідомив її офіс у понеділок, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство Reuters.

У неділю, яка відзначається у США як День матері, Джилл Байден зустрінеться з українськими матерями та дітьми, які були змушені залишити свої домівки через війну Росії проти України.

Байден попросив у Конгресу $33 млрд для України, з них понад 20 млрд – на військову допомогу

Дружина президента Джо Байдена зустрінеться з військовослужбовцями США на авіабазі Когелнічану в Румунії 6 травня, а потім вирушить до Бухареста, щоб зустрітися з румунськими урядовцями, співробітниками посольства США, гуманітарними працівниками та вчителями, які працюють із переміщеними українськими дітьми.

Поїздка також включає зупинки у словацьких містах Братислава, Кошице та Вишнє Німецьке, де Байден зустрінеться з урядовцями, біженцями та гуманітарними працівниками, повідомили у її офісі.

Візит Джилл Байден – це ще одна демонстрація підтримки України та сусідніх країн, які допомагають українським біженцям з боку високопосадовців США.

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі зустрілася із президентом України Володимиром Зеленським у неділю під час неоголошеного візиту до Києва.

Агентство ООН у справах біженців минулого тижня повідомило, що з початку війни 24 лютого з України втекло близько 5,5 млн осіб, і цього року їх кількість може зрости до 8,3 млн осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.