Чому поступки не зупинять Путіна та від чого залежить перемога України

Аналітика коротко
Четвер, 26 травня 2022, 15:30

Через три місяці після початку найбільшої війни в Європі з 1945 року редакція The New York Times опублікувала статтю "Війна в Україні ускладнюється, тоді як Америка не готова".

Якщо коротко, то американське видання вважає, що повернення Україною територій, у тому числі Криму і Донбасу, не є досяжною метою, і закликає українських лідерів приймати болючі територіальні рішення.

Редакційна стаття NYT викликає занепокоєння й заслуговує на докладну відповідь, тому що може вплинути на зміну політики США щодо України, що змінить і політику всього колективного Заходу.

Богдан Бернацький, Ерік Кучеренко, Олександр Кущ та Микола Юрлов розвіяли озвучені американським виданням помилкові твердження щодо Росії та України у статті Чому редактори New York Times не зрозуміли суть війни РФ проти України. І не тільки вони.

Редакція The New York Times висловлює такі тези:

1) За відсутності ясності щодо цілей та стратегії США Білий дім "ставить під загрозу довгостроковий мир та безпеку на європейському континенті";

2) "Рішуча воєнна перемога України над Росією, внаслідок якої Україна поверне собі всю територію, захоплену Росією з 2014 року, не є досяжною метою";

3) "Українським лідерам доведеться приймати болючі територіальні рішення" і "це не є умиротворенням".

Зараз достатньо доказів того, що Росія здійснює геноцид українського народу (переконливо просимо вас підписати та поширити Заклик українських юристів зупинити геноцид).

Пропонуючи керівництву України прийняти болючі територіальні рішення, NYT таким чином пропонує погодитися з геноцидом українського народу, який триває.

Але навіщо Росія це все робить? Західні аналітики часто не беруть до уваги основну мотивацію спроб Росії відвоювати Україну — Росія взагалі ніколи не визнавала існування України.

Миром ця війна не закінчиться, бо мета Росії – повне підпорядкування та асиміляція, виснаження національної ідентичності українців та придушення будь-якого інакомислення. Навіть якщо для цього буде потрібний геноцид. Будь-які спроби протистояти цьому вважаються ворожими та "нацистськими".

Немає й тіні сумніву, що поступки Путіну будуть лише паузою, яка дозволить Росії загоїти рани та розпочати нову хвилю вторгнення, щоб вже остаточно зруйнувати суверенність України, а разом із нею й континентальну архітектуру безпеки.

Але чи реалістична перемога України у війні? 

Просування Росії значно уповільнилось на сході України, і великий український контрнаступ досяжний, як ніколи.

Поразка України "виключена", але патова ситуація цілком можлива, якщо світ припинить підтримувати Україну.

Успіх українського контрнаступу значно залежить від західних постачань – нам треба більше гаубиць М777 для заміни застарілої радянської артилерії, РСЗВ, щоб уражати глибину ворожих порядків і порушувати постачання військ, системи ППО Patriot, винищувачі F-16 та протикорабельні ракети.

Більше пояснень щодо того, чому не треба йти на поступки Путіна і чи реально Україні перемогти у війні - у матеріалі Богдана Бернацького, Еріка Кучеренка, Олександра Куща та Миколи Юрлова Чому редактори New York Times не зрозуміли суть війни РФ проти України. І не тільки вони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.