МЗС Польщі: Заходу не можна допустити "втоми від війни"

Середа, 15 червня 2022, 10:56

Заступник міністра закордонних справ Польщі Марчин Пшидач наголосив, що Заходу важливо не допустити "втоми від війни" в Україні з огляду на те, що вона може затягнутися на тривалий час.

Про це він сказав у коментарі PAP, пише "Європейська правда". 

"Зрозуміло, що з кожним новим тижнем і місяцем усе стає звичним, і війна, на жаль теж - чим далі від кордонів України, тим більше. Але ми активно працюємо над тим, щоби західні суспільства, політики й дипломати тримали у фокусі уваги все, що відбувається в Україні, і регулярно отримували деталі про розвиток подій", - сказав Пшидач на запитання про те, як запобігати "втомі від війни". 

"Ми повинні протидіяти цій можливій "втомі" - тому що війна в Україні триває, щодня помирають люди, у тому числі жінки й діти, щодня руйнується інфраструктура. Це в інтересах лише Путіна - щоб увага до війни заспокоїлася, щоб він міг рухатися далі зі своїми ревізіоністськими цілями", - наголосив Марчин Пшидач.

На запитання про те, чи варто Заходу зосередитись на тому, щоб забезпечити належне виконання шостого пакету санкцій проти РФ, чи рухатися зі схваленням наступного, заступник міністра зазначив, що запроваджених санкцій ще не достатньо.

"Шостий пакет дійсно б’є по російській економіці, але цього не достатньо. Потрібно більше, і ми працюємо над цим… По-друге, потрібна подальша підтримка України зброєю та обладнанням", - зазначив Марчин Пшидач. 

Нагадаємо, нещодавно посол Польщі в Україні Бартош Цихоцький жорстко відреагував на заяви про "збереження обличчя" президента РФ Владіміра Путіна, запропонувавши таким політикам поступатися територією власних країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: