Макрон про статус кандидата для України: ми як ЄС маємо надіслати чіткий політичний сигнал

Середа, 15 червня 2022, 13:55

Президент Франції Еммануель Макрон перед очікуваним ухваленням Єврокомісією висновку щодо заявки на членство України заявив, що ЄС має надіслати українському народові чіткий політичний сигнал.

Про це він заявив під час візиту в Румунію, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

"Біля воріт нашого Європейського Союзу розгортається безпрецедентна геополітична ситуація, тому так, з усіх цих причин політичний контекст та рішення, які доведеться прийняти Європейському Союзу та кільком країнам, виправдовують нові глибокі дискусії та новий прогрес", – сказав Макрон на військовій базі НАТО в Румунії.

"Я вважаю, що ми перебуваємо на тому етапі, коли нам, Європейському Союзу, потрібно надіслати чіткі політичні сигнали Україні та українському народу, коли він героїчно чинить опір протягом кількох місяців", – підкреслив він.

Крім того, Макрон заявив про потребу "нових дискусій" з Києвом, прямо не підтвердивши свій візит до України, про який раніше повідомляли ЗМІ.

Нагадаємо, 9 травня Макрон запропонував створити новий формат співпраці європейських держав, який був би відкритим у тому числі для України та Британії.

Раніше Politico повідомило, що Єврокомісія планує у своєму висновку щодо заявки України на вступ до ЄС рекомендувати надати їй статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Читайте більше у статті Кандидат з нюансами: що відбувається у ЄС перед історичним рішенням щодо України

Дивіться також відео "Європейської правди" з поясненням, як рішення щодо членства України в ЄС залежить від Балкан: Україна - кандидат на членство в ЄС? Головні виклики та перепони до нового статусу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.