Зеленський: готові працювати, щоб Україна трансформувалась у повноправного члена ЄС

Четвер, 16 червня 2022, 17:44

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна розраховує на отримання статусу кандидата на вступ до ЄС та готова працювати, щоб перетворитись на повноправного члена блоку.

Про це він заявив на спільній пресконференції з лідерами Франції, Німеччини, Італії та Румунії у Києві, повідомляє "Європейська правда".

"Головним проявом нашої спільної сильної позиції зараз може стати підтримка нашої інтеграції до ЄС. ​Сам хід історії Європи довів правильність позитивної відповіді ЄС на українські прагнення. Статус кандидата у члени Європейського Союзу для України може історично посилити свободу в Європі і стати одним з ключових європейських рішень першої третини XXI століття. Я вірю, що це рішення стане нашим спільним історичним успіхом", - сказав Зеленський.

В уряді Франції висловилися за надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС 

Він додав, що ми "розуміємо, що шлях у Європейський Союз - це дійсно шлях, це не один крок".

"​Але у цього шляху має бути початок. І ми готові працювати так, щоб наша держава трансформувалась у повноправного члена Європейського Союзу. І українці вже заслужили право стати на цей шлях і отримати статус кандидата", - переконаний президент Зеленський.

Після зустрічі з Володимиром Зеленським у Києві лідери Німеччини, Італії, Румунії та Франції висловилися за "негайний" статус кандидата на членство в ЄС для України.

Як відомо, 17 червня очікується висновок Єврокомісії щодо заявок України, Грузії та Молдови на вступ до ЄС.

Читайте детальніше у статті: Кандидат з нюансами: що відбувається у ЄС перед історичним рішенням щодо України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: