У Польщі показали новий російський фейк про "виловлювання" українців-призовників

фото
П'ятниця, 17 червня 2022, 15:59

У російських соцмережах поширюється фейковий лист нібито від глави МЗС України, який покликаний створити ворожнечу між Польщею та Україною.

Про це повідомив представник польських спецслужб Станіслав Жарин, пише "Європейська правда".

За його словами, у російських соцмережах поширюється текст про те, що Польща нібито допоможе виявити українців призовного віку, які проживають у Польщі, та буде насильно відправляти їх до України.

"Фальшивий лист глави МЗС України у МЗС Польщі було виготовлено у рамках дезінформаційної діяльності. У листі міститься прохання, розголос якого має спровокувати неприязнь українців до польської держави. Підроблений документ передбачає, що Польща шукатиме українців та відправлятиме їх додому", - розповів Жарин у Twitter, опублікувавши фейковий лист.

Жарин попередив: це чергова дезінформаційна акція, розрахована на дестабілізацію відносин між поляками та українцями.

Жарин підкреслив, що від початку вторгнення в Україну Росія намагається створити ворожнечу між Польщею та Україною, особливо між українцями в Польщі та поляками.

Нагадаємо, нещодавно посол Польщі в Україні Бартош Цихоцький жорстко відреагував на заяви про "збереження обличчя" президента РФ Владіміра Путіна, запропонувавши таким політикам поступатися територією власних країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: