Міністр оборони Британії вступився за Джонсона, якого розкритикували за неоголошений візит в Україну

П'ятниця, 17 червня 2022, 21:58

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що критика на адресу британського прем’єра Бориса Джонсона, який поїхав до України замість виступу на кліматичному заході в Англії, є некоректною.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Воллес написав у Twitter.

"По-перше, такі поїздки організовують у повній секретності. Майже ніхто, наголошую, майже ніхто не знає про подробиці й дати. Росія все ще обстрілює Україну ракетами", – зазначив британський міністр оборони.

Він додав, що не завжди лідери держав можуть обговорити всі питання телефоном через загрозу прослуховування з боку Росії, тому особисті зустрічі необхідні.

"Час таких візитів – це, як правило, прерогатива приймаючої сторони, але я знаю, що прем’єр-міністр хотів відвідати Україну за десять днів до саміту НАТО", – пояснив Воллес.

Він додав, що Британія зараз повинна робити все можливе для підтримання України, і наголосив, що певні внутрішні проблеми країни - як-от зростання цін на паливо і газ – частково пов’язані з агресією Росії.

У п’ятницю Джонсон мав виступити в англійському Донкастері перед своїми однопартійцями і представниками бізнесу, але в останню мить покинув захід і поїхав в Україну. Через це деякі політики його розкритикували і навіть припустили, що прем’єр боїться критики через внутрішньополітичні проблеми та скандали.

Нагадаємо, 6 червня депутати британського парламенту ініціювали вотум недовіри прем’єру Борису Джонсону, але на це забракло голосів.

Читайте також: Непозбувний Борис: як Україна допомогла прем'єру Британії зберегти посаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.