США не передали Україні чотири дрони, бо боялись їхнього потрапляння до РФ – ЗМІ

Субота, 18 червня 2022, 08:12

Адміністрація президента США Джо Байдена призупинила продаж Україні чотирьох великих безпілотників MQ-1C Gray Eagle, побоюючись, що вони потраплять до рук російських військових.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Reuters із посиланням на два поінформовані джерела.

Зазначається, що блокування передачі дронів сталося після оцінки Управління з питань технічної безпеки Пентагону.

Там вказали, що високотехнологічне радіо- та розвідувальне обладнання на безпілотнику в разі потрапляння до Росії під час бойових дій може становити загрозу безпеці США.

Зараз у керівництві Пентагону ухвалюють рішення, чи все ж розблоковувати продаж MQ-1C Gray Eagle. Але навіть у такому разі потрібне буде схвалення Конгресу, зазначає Reuters.

Один із варіантів продажу дронів Україні, що обговорюється, передбачає вилучення високотехнологічного обладнання, але для цього будуть потрібні місяці, додає джерело інформагенції.

Нагадаємо, про плани США продати Україні безпілотники MQ-1C Gray Eagle компанії General Atomics стало відомо на початку червня.

Україна використовує кілька типів безпілотних літальних апаратів меншого радіусу дії проти російських військ. До них входять AeroVironment RQ-20 Puma AE та турецький Bayraktar-TB2.

У разі схвалення продажу Україна вперше використовуватиме на полі бою проти Росії передову багаторазову американську систему, здатну завдавати численних ударів на великій відстані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: