На півдні Франції третій день гасять пожежу на військовому полігоні

Понеділок, 20 червня 2022, 09:42

На півдні Франції вже третю добу гасять пожежу на військовому полігоні, що почалася у суботу під час навчань артилеристів. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Le Figaro/AFP.

Полігон розташований на вапняковому плато Канжуе на південному заході країни у департаменті Вар, що на узбережжі Середземного моря, та є одним з найбільших у Західній Європі, займаючи 35 тисяч гектарів.

Пожежа почалася під час артилерійських стрільб вранці 18 червня. Через те, що це сталося у зоні, де могли бути нерозірвані снаряди, пожежники не одразу могли втрутитися. 

Надвечір суботи пожежники доповідали, що вогонь більше не просувається, проте у неділю ситуація знову ускладнилася. 

На ранок 20 червня пожежа все ще продовжується, вигоріли вже близько 700 гектарів рослинності. До боротьби з вогнем залучені 85 одиниць техніки, сім спеціальних літаків та близько 280 пожежників. 

Для населених пунктів загрози немає, оскільки полігон розташований за десятки кілометрів від найближчих.

Як відомо, у другій половині тижня більша частина країни потерпала від аномальної спеки, місцями температура повітря досягла 40 градусів за Цельсієм. Департамент Вар не потрапив у червону зону попередження, але багато його районів потерпають від посухи. 

Подібний випадок у 2009 році закінчився умовним терміном для посадовця, який віддав наказ на стрільби трасуючими кулями. Тоді вогонь з військового полігону винищив 1300 гектарів території і підібрався до околиць Марселя, постраждали двоє людей.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: