У Британії пояснили, чому російські депутати не отримали візи для участі в ПА ОБСЄ

оновлено
Середа, 22 червня 2022, 13:50

Велика Британія не запроваджувала обмежень на видання віз громадянам Росії, а російські депутати, які мають брати участь у сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, не отримали їх, бо пріоритет надається українським заявкам.

Про це у середу заявив представник міністерства внутрішніх справ Великої Британії, якого цитує Reuters, повідомляє "Європейська правда".

"На сьогодні не існує обмежень щодо роботи громадян Росії у Великій Британії на основі довгострокових робочих віз", – зазначили у відомстві.

Там додали, що наразі в пріоритетному порядку розглядають заявки від українців, а розгляд заявок на візи для навчання або роботи чи сімейні візи займає більше часу.

Оновлено. Пізніше посольство Британії в Росії підтвердило, що причиною відмови у виданні віз є саме санкції проти депутатів.

"Усі члени російської делегації перебувають під санкціями Великобританії за їхню роль у дестабілізації України, підриві територіальної цілісності, суверенітету чи незалежності України. Ці санкції забороняють їм, у тому числі, здійснять поїздки до Великобританії", - йдеться в повідомленні дипустанови в Telegram.

Раніше перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що Велика Британія відмовила в наданні віз російській делегації, яка мала взяти участь у липневій сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ в місті Бірмінгем.

Після цього віцеспікер Держдуми Петро Толстой заявив, що рішення Лондона не видавати візи делегації РФ до ПА ОБСЄ "робить резолюції Асамблеї нелегітимними для РФ".

Ще у березні Велика Британія наклала санкції на російських депутатів, які голосували за "незалежність" псевдореспублік Донбасу. Ці санкції зокрема забороняють в’їзд на британську територію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.