Макрон зіткнувся з хвилею критики через контакти з Uber на посаді міністра

Понеділок, 11 липня 2022, 18:38

Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок зазнав тиску з боку опозиційних політиків через повідомлення про його зв'язки з компанією Uber Technologies під час його перебування на посаді міністра економіки.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство Reuters.

Очолюваний антикапіталістичною партією France Insoumise ("Нескорена Франція") лівий політичний альянс Nupes заявив, що домагатиметься парламентського розслідування ролі Макрона у допомозі каліфорнійській компанії у Франції.

Файли Uber: витік даних показав спроби лобіювання щодо Байдена, Макрона і Шольца

"Міністр не може бути лобістом! Потрібно пролити світло на цю справу", - заявив у Twitter високопоставлений депутат France Insoumise Алексіс Корб'єр.

Себастьян Шеню, представник ультраправої партії "Національне об'єднання", назвав Макрона "лобістом на службі іноземних приватних інтересів, ідеологом глобалізації та дерегулювання".

Газети The Guardian та Le Monde повідомили у неділю, що Uber Technologies порушувала закони та таємно лобіювала політиків у рамках агресивного прагнення вийти на нові ринки з 2013 по 2017 рік. 

У офісі Макрона повідомили Le Monde, що в той час, коли він був міністром економіки, він часто контактував з багатьма компаніями, що здійснили переворот у сфері послуг, і що було доречно сприяти усуненню бюрократичної тяганини.

The Guardian повідомила, що в той час, як інші члени тодішнього соціалістичного уряду побоювалися проникнення Uber на ринок таксі, Макрон обмінювався текстовими повідомленнями з керівниками Uber, які назвали його ключовим закулісним союзником.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: