Польща законодавчо врегулює принципи дистанційної роботи

Вівторок, 12 липня 2022, 17:37

Сейм Польщі розгляне законопроєкт, який урегулює принципи дистанційної роботи.

Про це повідомила міністр сім’ї та соціальної політики Марлена Мальонг, пише "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Сейм планує включити відповідні положення до кодексу законів про працю. Марлена Мальонг наголосила, що нормативні акти з цього питання можуть набути чинності восени.

У Нідерландах хочуть закріпити право громадян на дистанційну роботу

"Впроваджуємо гнучкі форми робочого часу, який можна поєднувати із сімейним життям. Серед іншого йдеться про віддалену роботу. Форма такої роботи має бути звичним та поширеним видом діяльності", - розповіла міністр.

Минулого тижня проєкт змін до Трудового кодексу, які регулюють, зокрема, правила дистанційної роботи, передали на доопрацювання в комітет.

Згідно із проєктом, роботодавець не зможе відмовити у дистанційній роботі батькам, які виховують дитину до 4 років, опікунам, які доглядають за особою з інвалідністю, та вагітним жінкам. 

Дистанційна робота полягатиме у виконанні роботи повністю або частково в місці, яке зазначає працівник.

Після того, як депутати ухвалять положення про дистанційну роботу, законопроєкт мають обговорити у Сенаті, а потім має підписати президент.

Раніше Нижня палата парламенту Нідерландів схвалила закон щодо встановлення права громадян працювати дистанційно, якщо це можливо за характером діяльності.

Тим часом у Португалії роботодавцям заборонили дзвонити чи писати співробітникам у неробочий час.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: