Чоловіка, який приніс артилерійський снаряд у центр Варшави, підозрюють у тероризмі

Середа, 13 липня 2022, 20:20

Генеральна прокуратура Польщі в середу взяла на себе розслідування інциденту у Варшаві, під час якого 31-річний Лукаш К. приніс артилерійський снаряд у центр польської столиці – його підозрюють у тероризмі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Чоловікові інкримінують створення загрози життю і здоров’ю багатьох людей, а також володіння артилерійським снарядом без дозволу. У прокуратурі пояснюють, що кваліфікують подію як спробу теракту, оскільки затриманий погрожував людям.

Нагадаємо, у понеділок у Краківському передмісті – одній із найпрестижніших вулиць Варшави – евакуювали кількасот людей, які зібралися на захід із нагоди річниці Волинської трагедії, через підозрілий предмет.

Очевидці повідомляли, що невідомий чоловік дістав зі свого рюкзака предмет і поклав його на землю. Правоохоронці були змушені евакуювати людей у радіусі 200 метрів і перекрити прилеглі вулиці.

Пізніше з’ясувалося, що предметом був артилерійський снаряд – імовірно, старий, оскільки він увесь вкритий іржею. Поліція стверджує, що якби затриманий кинув його, а не поклав, міг статися вибух.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.