У Польщі запропонували вигнати російських послів із соцмереж за пропаганду

Середа, 13 липня 2022, 20:29

Урядовий уповноважений з питань кібербезпеки Польщі Януш Цешинский заявив, що для посилення боротьби з дезінформацією Кремля Twitter і Facebook повинні заборонити російським послам доступ до своїх платформ.

Про це він сказав в інтерв’ю Politico, пише "Європейська правда".

"Знесіть їх; вони є співробітниками пропаганди агресивного режиму, відповідального за тисячі вбитих людей, за масові вбивства мирних жителів", - сказав Цешинський.

Російські офіційні особи "лише брешуть і вводять у дискурс дезінформацію; це не є жодною цінністю ні для кого, крім них", додав Цешинський.

Він зазначив, що наполягатиме на тому, аби ЄС активізував свої зусилля щодо тиску на платформи соціальних мереж, щоб завдати удару по дезінформаційній кампанії, яку підтримує російська держава.

"Насправді ЄС має зробити набагато більше з точки зору тиску на ці платформи, щоб позбутися дезінформації, яка спонсорується державою", - сказав він.

Після того, як ЄС заборонив спонсоровані російською державою ЗМІ RT і Sputnik, Москва останніми місяцями все частіше використовувала широко відомі акаунти своїх посольств для поширення своєї пропаганди.

Читайте також: Як працює пропаганда РФ, як вона потрапляє на Захід та яка її роль у нинішній кризі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.