Більшість громадян Швейцарії підтримують зближення з НАТО

Четвер, 14 липня 2022, 19:56

Війна Росії проти України призвела до переосмислення безпекової політики у громадян Швейцарії - курс на зближення країни з НАТО підтримують 52% швейцарців. 

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, результати якого опубліковано у четвер, 14 липня, Швейцарською вищою технічною школою Цюриха, пише "Європейська правда" з посиланням на DW.

Водночас кількість прихильників прямого вступу країни до Північноатлантичного альянсу, як і раніше, зберігається на рівні 27%.

Згідно з опитуванням, частка швейцарців, які підтримують традиційний нейтралітет країни, знизилася порівняно з січнем на вісім пунктів до 89%. Це найбільше зниження за 20 років. 

58% респондентів переконані в тому, що нейтралітет Швейцарії захищає країну від міжнародних конфліктів. У січні їхня кількість становила 69%.

Російська агресія проти України посилила також підтримку населенням армії у Швейцарії. Згідно з опитуванням, лише троє з десяти респондентів вважають, що військові витрати їхньої країни надто високі. Це найнижчий показник із початку проведення опитувань у 1980-х роках.

У представленому в квітні опитуванні повідомлялося, що Швейцарці підтримують посилення співпраці із НАТО, але не членство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.