Сійярто розповів, як Орбан вирішив "зняти напругу" з Зеленським через війну

П'ятниця, 15 липня 2022, 16:20

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що після початку війни Росії проти України уряд Віктора Орбана виключив із порядку денного справи, які створювали напруженість у відносинах з Україною.

Про це він сказав угорському виданню Index, пише "Європейська правда".

Сійярто наголосив, що Угорщина продовжує проводити політику, щоб шанс її "сповзання у війну" був мінімальним. Він додав, що ухвалено вже достатньо санкційних рішень, але тепер Захід має більше зосередитися на тому, як досягти припинення вогню якнайшвидше і згодом укласти мир.

Угорщина хоче допомогти Україні з експортом зерна і пропонує переробні заводи на кордоні

Сійярто зауважив, що Угорщина готова зробити свій внесок для проведення мирних переговорів. При цьому він підкреслив, що в уряду Орбана немає розбіжностей із президентом Володимиром Зеленським, просто у Києва та Будапешта "різні інтереси".

"Він українець, а ми представляємо інтереси Угорщини. А в чому український інтерес? Залучити до цього конфлікту якнайбільше країн, хоча б шляхом постачання зброї. 

З іншого боку, в наших інтересах - залишатися осторонь цього конфлікту і звести до мінімуму можливість сповзання у військову ситуацію: немає сумніву, що угорсько-українські відносини ще до початку війни характеризувалися напруженими відносинами, проте з того часу, як почалася війна, ми виключили справи, що викликають напруженість", - зауважив глава МЗС Угорщини.

Як повідомлялося, напередодні Віктор Орбан заявив, що санкції щодо Росії можуть зруйнувати європейську економіку, якщо їх не переглянути або не скасувати.

У Міністерстві закордонних справ України не погодилися з критикою Орбана санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.