Рада ЄС обговорить виділення ще 500 млн євро на військову підтримку України 

П'ятниця, 15 липня 2022, 16:48

Рада ЄС з питань закордонних справ має намір обговорити питання подальшої військової підтримки України у війні та ухвалити політичне рішення, яке уможливить виділення п'ятого траншу з Європейського фонду забезпечення миру для військової підтримки України.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на "Інтерфакс-Україна", в п'ятницю в Брюсселі напередодні засідання глав МЗС ЄС повідомив високопоставлений європейський дипломат.

"Перше. Ми очікуємо обговорення подальшої військової підтримки України. Водночас це буде перше засідання Ради міністрів після того, як для України було схвалено статус кандидата - це також буде предметом обговорення. Буде також обговорення санкцій – ми працюємо над низкою заходів, і буде зв'язок із міністром Кулебою, який проінформує міністрів закордонних справ щодо розвитку ситуації в Україні", - анонсував він.

За словами високопоставленого європейця, очікується, що під час засідання буде ухвалено політичне рішення, яке "відкриє шлях для можливого п'ятого траншу з Європейського фонду забезпечення миру". 

"Технічно рішення (виділити п'ятий транш) у понеділок ухвалено не буде, але ми подивимося, чи буде можливо отримати політичне рішення", - уточнив він.

Крім того, міністри обговорять імплементацію вже прийнятих шести пакетів санкцій, нові санкції не прийматимуть.

Як повідомлялося, Європейський Союз розглядає можливість надання Україні п’ятого траншу військової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро.

Наприкінці травня Рада ЄС схвалила виділення Україні четвертого траншу допомоги з Європейського фонду забезпечення миру в розмірі 500 млн євро, які дозволяють ЄС підтримати українську армію озброєнням.

Загалом ЄС затвердив вже чотири транші обсягом 2 млрд євро на військову допомогу Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: