У Франції через святковий феєрверк до Дня взяття Бастилії загинув хлопець і його старша сестра

відео
П'ятниця, 15 липня 2022, 18:04

У французькому місті Шоле департаменту Мен і Луара в ніч проти п’ятниці внаслідок запуску святкового феєрверку з нагоди Дня взяття Бастилії загинули 7-річний хлопець і його 24-річна сестра, поліція розслідує інцидент.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

За словами прокурора сусіднього міста Анже Еріка Буйяра, інцидент стався в четвер близько 23:00 за місцевим часом. Хлопець разом із сестрою і сім’єю прийшли подивитися феєрверки і перебували на відстані "близько 50 метрів" від місця їхнього запуску.

Після запуску феєрверків один із них, імовірно, полетів у натовп. Очевидці говорять, що побачили спалахи й відчули тепло від вибуху. На відео, яке поширюють у соцмережах, видно людей, що тікають від вогню.

На місце прибули близько 70 пожежників, які гасили вогонь. Рятувальники також надавали першу допомогу людям на місці.

Унаслідок інциденту, окрім загиблих хлопця і його сестри, є також один поранений. Його ушпиталили, але про стан не повідомляють. За словами мера Шоле Жиля Бордулє, про інших постраждалих невідомо, ніхто по медичну допомогу поки не звертався.

Бордулє додав, що раніше подібних трагедій у місті не відбувалося. Розслідування здійснює управління безпеки Мену і Луари, а також поліція Шоле.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.