Франція рекомендувала четверту підсилюючу дозу ковід-вакцини ще для кількох категорій

Четвер, 21 липня 2022, 12:32

У Франції уряд вирішив розширити перелік категорій, яким рекомендується четверта, тобто друга підсилююча доза вакцини від коронавірусу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Le Figaro.

Грунтуючись на порадах експертів у сфері охорони здоров’я, другий "бустер" рекомендують вагітним жінкам, людям віком до 60 років, які за станом здоров’я вважаються групою ризику, а також тим, хто проживає разом з людьми похилого віку чи іншими вразливими категоріями. 

Ці категорії налічують орієнтовно 5 млн осіб.

Досі четверту дозу рекомендували лише людям віком від 60 років і тим, хто має проблеми з імунною системою. Із близько 12 млн, які за статистичними даними входять до цих категорій, щеплення зробили вже 4 млн. У Франції другий "бустер" радять робити через три місяці після 3-ї дози для найбільш вразливих груп, та через пів року - для всіх інших категорій, яким його рекомендували.  

Нагадаємо, на початку липня у Франції заговорили про сьому хвилю пандемії коронавірусу після того, як добова кількість заражень вперше за тривалий час перевищила 200 тисяч. Втім, після того настільки ж високих показників більше не реєстрували. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.