Джонсон: Євробачення у Британії відзначить Україну і український народ

Понеділок, 25 липня 2022, 14:22

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що пісенний конкурс Євробачення, який наступного року пройде в його країні, відзначатиме Україну та український народ.

Про це Джонсон заявив у своєму Twitter у понеділок, повідомляє "Європейська правда".

Джонсон зазначив, що минулого тижня він домовився із президентом Володимиром Зеленським, що хоч би де не проходило Євробачення-2023, воно має відзначати Україну та український народ.

"Оскільки тепер ми приймаємо конкурс, Велика Британія виконає цю обіцянку безпосередньо і влаштує фантастичний конкурс від імені наших українських друзів", - написав Борис Джонсон.

25 липня Європейська мовна спілка та ВВС підтвердили, що пісенний конкурс Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії від імені цьогорічного мовника-переможця - української телерадіокомпанії Суспільне мовлення.  

За домовленістю, BBC має гарантувати, що Україна як цьогорічний переможець буде відзначена та представлена протягом усієї події.

Представники Суспільного мовлення співпрацюватимуть із ВВС, щоб розробити та впровадити українські елементи в шоу наступного року. 

Нагадаємо, за даними ЗМІ, Джонсон хоче здійснити третю поїздку в Україну за час повномасштабного російського вторгнення, щоб побачити президента Володимира Зеленського перед тим, як покине Даунінг-стріт.

Джонсон говорив телефоном з президентом Зеленським у п'ятницю, в розмові він наголосив на "незмінній рішучості" Британії у підтримці України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.