Польща теж проти обов'язкової економії газу на 15%, як це пропонує Єврокомісія

Понеділок, 25 липня 2022, 20:38

Міністерка кліматичної політики Польщі Анна Москва в понеділок виступила проти плану Європейської комісії, який передбачає тимчасове скорочення споживання газу державами-членами ЄС на 15%.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За словами міністерки, Євросоюзу важливо зберігати солідарність на тлі російської агресії, зокрема в енергетичній сфері, але Польща має застереження щодо плану Єврокомісії та не може прийняти рішення, які можуть негативно вплинути на її енергетичну безпеку.

"На жаль, пропозиція (Єврокомісії) нав’язує державам-членам певні інструменти замість дозволити їм координувати дії для пом’якшення кризи. Ми підтримуємо добровільні цілі зі скорочення (споживання газу), а не обов’язкові", – сказала Москва на пресконференції в понеділок.

Глава міністерства кліматичної політики Польщі зазначила, що регламент ЄС щодо безпеки постачання енергосіїв від 2017 року вже містить достатньо механізмів для забезпечення Європи газом і захисту споживачів.

"Ми не можемо прийняти ситуації, за якої тягар солідарності покладатиметься лише на кілька країн – переважно з Центральної та Східної Європи", – підсумувала Москва.

Нагадаємо, Європейська комісія запропонувала план скорочення попиту на газ, щоб скоротити використання газу в Європі на 15% до наступної весни. Проти ініціативи висловилися Іспанія, Португалія, Греція, Італія та Франція.

Президентка Єврокомісії вважає, що Європа має бути готова до найгіршого сценарію з російським газом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: