В Австрії розслідують можливе шпигунство трьох осіб на користь спецслужб Туреччини

Четвер, 28 липня 2022, 17:07

В Австрії ведуть розслідування щодо трьох осіб за підозрою у тому, що вони шпигували на користь Анкари.

Як повідомляє "Європейська правда", про це повідомляє Kurier.

У середу стало відомо про те, що австрійські правоохоронці влаштували рейд у двох будинках і затримали трьох осіб, підозрюваних у тому, що вони здали турецьким спецслужбам інформацію про членів руху Фейтуллаха Гюлена, політичного опонента президента Туреччини Ердогана, який Анкара оголосила терористичним угрупуванням. 

У четвер 28 липня міністр внутрішніх справ Герхард Карнер підтвердив, що трьом австрійцям турецького походження висунули звинувачення у шпигунстві. Двох осіб перевезли до ізолятора в Іннсбруці. Під час обшуків у їхніх помешканнях правоохоронці вилучили численні носії даних та сигнальні пістолети. 

Турецьке видання Virgül пише, що підозрювані могли здати інформацію про близько 800 гюленістів, які проживають в Австрії. 

У серпні 2021 року в Австрії вже засудили одну особу за такий самий злочин. 

Проповідник Фейтуллах Гюлен у минулому був союзником Ердогана, але потім їхні шляхи розійшлися. Гюлен наразі проживає в США. Після невдалої спроби держперевороту в Туреччині у 2016 році Ердоган поклав відповідальність за нього на Гюлена та його прихильників, що той заперечує. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.