У Франції сподіваються на покращення відносин із Британією після відставки Джонсона

П'ятниця, 8 липня 2022, 19:39

Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна заявила, що сподівається на "новий початок" у відносинах із Великої Британією після того, як буде призначено наступника прем’єра Бориса Джонсона.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Колонна сказала в інтерв’ю AFP.

"Саме британці повинні обрати свій уряд і свого прем’єр-міністра, і спершу це має відбутися в межах Консервативної партії", – сказала вона, додавши, що "зміна прем’єра дозволить нам сподіватися на новий старт у французько-британських відносинах".

Глава МЗС Франції додала, що Лондон і Париж мають близьку позицію зокрема в питанні України, але Brexit "перешкодив налагодженню між двома нашими країнами рівня співпраці й довіри, який відповідає нашим обов’язкам у світі".

Колонна мала зустрітися у п’ятницю з главою зовнішньополітичного відомства Великої Британії Ліз Трасс, але та на тлі новин про відставку Бориса Джонсона перервала свій візит на міністерську зустріч "Групи двадцяти" в Індонезії.

Нагадаємо, що після Brexit відносини Франції та Британії погіршилися, зокрема через проблему неврегульованої міграції та права на риболовлю у прибережних водах.

Глава британського уряду Борис Джонсон оголосив у четвер, що йде у відставку з поста лідера Консервативної партії, але планує залишитися прем’єр-міністром до обрання нового лідера.

Після кількох днів боротьби за посаду Джонсона покинули всі, крім кількох союзників, після того, як останній із серії скандалів похитнув їхню підтримку.

Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стріт щодо колишнього заступника парламентського організатора Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег. 

Борис Джонсон від початку повномасштабного вторгнення Росії активно підтримує Україну.

Дивіться нове відео ЄвроПравди: Відставка Бориса Джонсона: наслідки для України. Хто його замінить? Що це змінить?, а також читайте: Борис до жовтня: що змінить для України та чому станеться відставка прем'єра Джонсона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.