В уряді Естонії поки не думають позбавляти негромадян права голосу на місцевих виборах

Вівторок, 23 серпня 2022, 10:44

В уряді Естонії поки не планують ініціювати зміни до законодавства, щоб забрати право голосу на місцевих виборах у осіб, які не є громадянами Естонії. 

Як повідомляє ERR, про це заявила прем’єрка Кая Каллас, пише "Європейська правда".

"У нас були довгі дискусії з цього приводу під час коаліційних переговорів, але згоди досягти не вдалося, тож за нинішньої коаліції цього не станеться", - зазначила Каллас. 

Вона додала, що питання загалом є ризикованим через специфіку деяких естонських міст, де громадяни Естонії складають меншість, і якщо рішення для більшості буде приймати меншість, це створить напругу. 

"Інша справа, якби такого права у негромадян Естонії не було від початку, як, наприклад, Латвії", - зазначила прем’єрка. 

До створення чинної коаліції партія "Вітчизна" та правоконсерватори EKRE висловлювалися за те, щоб громадяни РФ не мали права голосу на місцевих виборах.

Нагадаємо, минулого тижня у Нарві - найбільш російськомовному місті країни - демонтували важливий для російської громади монумент радянському танку Т-34. Рішення про це прийняли на центральному рівні, тому що мерія спершу виступала за збереження пам’ятника на звичайному місті, посилаючись на те, що так хочуть більшість містян, а в підсумку ухилилася від прийняття рішень. 

Детальніше про це - у статті Боротьба за танк: як Естонія декомунізувала головний символ радянської окупації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: