У Європарламенті занепокоєні, що перемога правих в Італії послабить єдність ЄС проти Путіна

Понеділок, 29 серпня 2022, 10:09

Лідерка групи Соціалістів і демократів у Європарламенті Іратце Гарсія вважає, що прогресивні партії Італії повинні об’єднати зусилля, щоб запобігти приходу ультраправих до влади, оскільки це послабить єдність Європи проти агресії Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", вона сказала в інтерв’ю Euractiv.

"Це ще більше підірве наші основоположні цінності ЄС рівності, демократії та верховенства права, а також послабить єдність і солідарність, які нам зараз так потрібні перед лицем агресії Путіна, через їхній націоналістичний план", — сказала Гарсія.

"Ситуація викликає занепокоєння, але я впевнена, що італійці не звернуться до крайніх правих", – додала вона.

Згідно з останнім опитуванням, проведеним Supermedia Agi/You Trend, права коаліція Джорджії Мелоні може перемогти з результатом 48,2%.

За нею йде ліва коаліція Енріко Летти на чолі з Демократичною партією з 29,5%.

Популістський "Рух п’яти зірок" посідає третє місце з 10,9%, тоді як "Третій полюс", який є поєднанням "Italia Viva" Маттео Ренці та "Azione" Карло Календи, разом може набрати 5,9%.

Гарсія сказала, що багато італійців незадоволені, оскільки вони бачать зростання соціальної нерівності, погіршення умов праці та можливостей, а також глобальні виклики, такі як міграція та надзвичайна кліматична ситуація.

"Але звернення до ізоляціонізму не вирішить цих проблем", — попередила вона, додавши, що прогресивні партії повинні об’єднати зусилля для побудови європейських альянсів і спільного вирішення цих викликів.

Нагадаємо, очільниця партії "Брати Італії" Джорджія Мелоні, яка в разі перемоги блоку правих на виборах має найбільше шансів стати прем’єр-міністром, запевняє, що не має наміру виводити Рим із Європейського Союзу.

Дивіться також - Проросійська Італія у 2022 стала допомагати Україні. Зараз це хочуть знову змінити.

Про політичну кризу в Італії більше читайте тут: Чому проукраїнський прем’єр Італії пішов у відставку та хто зараз бореться за його посаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: