Глава Бюро нацбезпеки Польщі: Наступні два місяці війни можуть стати вирішальними

Понеділок, 8 серпня 2022, 13:44

Глава Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох вважає, що наступні два місяці в Україні можуть стати вирішальними.

Про це він розповів в інтерв'ю Polsat News, пише "Європейська правда".

Солох сказав, що Росія використовує тактику "килимових бомбардувань", оскільки вона не використовує високоточну зброю і "досягає відносно незначного прогресу". Подібна ситуація, за його словами, спостерігається на півдні країни, де Україна повертає собі все більше населених пунктів. 

Посол Польщі: якби Україна отримала HIMARS раніше, вона б не відступила з Маріуполя

 "Усі чекають наступу, тому що його успіх створив би ситуацію, в якій можна було б вести якісь переговори, мирні чи хоча б про припинення вогню. Нічого подібного поки не відбувається. Усе вказує на те, що наступні два місяці можуть стати вирішальними", - сказав він. 

"Оцінки такі, що десь до жовтня мають бути ухвалені деякі принципові рішення", – додав Солох.

Глава Бюро національної безпеки Польщі повернувся з візиту до Вашингтона, де спілкувався з представниками США про війну в Україні. За його словами, США - це ключова країна для "позитивного перебігу конфлікту". Проте зараз там тема номер один – інфляція та енергетичні питання і майбутні вибори до Конгресу.

Він додав, що "український контрнаступ очікується, але для цього потрібна зброя негайно, у великій кількості".

За повідомленням британської розвідки від 6 серпня, РФ масово перекидає війська на південь, починається нова фаза війни.

В огляді за 4 серпня повідомлялося, що Росія, швидше за все, розмістила спеціальне обладнання біля пошкоджених ключових мостів під Херсоном, намагаючись відвернути подальші удари ЗСУ по своїх переправах. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.