Уряд Франції заявив, що змінить закон, щоб вислати радикального імама

Понеділок, 8 серпня 2022, 18:07

Уряд Франції заявив про готовність змінити закон, щоб вислати імама, звинуваченого в антисемітизмі.

Про це пише The Times, повідомляє "Європейська правда".

Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманін назвав імама Хасана Ікіуссена ворогом Франції, якому немає місця в країні.

Дарманін сказав, що ніщо не завадить йому вислати 58-річного Ікіуссена, який має марокканське громадянство, але все життя прожив у Франції, де має п'ятеро дітей і 15 онуків.

Ікіуссен із Денена на півночі Франції став символом боротьби французького уряду проти ісламістів, які, за словами президента Еммануеля Макрона, відкидають французькі закони та цінності.

Дарманін оголосив про примусове висилання минулого тижня після того, як Марокко видав перепустку, що дозволяє його поїздку, але йому завадили, коли Ікіуссен домігся судової заборони на свою висилку. Адміністративний суд Парижа ухвалив, що висилка була "непропорційним порушенням права на особисте та сімейне життя".

Юридична перемога імама поставила у скрутне становище кабінет Макрона, який був звинувачений правими у некомпетентності, а лівими у прагненні грубо зневажати права людини.

Дарманін оскаржив судову заборону у Державній раді, найвищому адміністративному суді Франції. Він сказав, що, якщо вислання буде схвалено, "усі французи" схвалять цей крок, але якщо воно буде знову відхилено, він все одно змінить закон, щоб вислати Ікіуссена.

Дарманін також підтвердив повідомлення у ЗМІ про те, що спецслужби занесли Ікіуссена до списку нібито небезпечних радикалів 18 місяців тому.

"Цей імам використовує антисемітську мову. Він заперечує рівність чоловіків та жінок. Він заперечує геноцид. Він закликає розглядати теракти у Франції як змову", - сказав Дарманін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.