У Брюсселі відтепер можуть радити візит до "пісяючого хлопчика" для покращення психічного здоров'я

Понеділок, 12 вересня 2022, 18:34

У Брюсселі з понеділка стартував проєкт, у межах якого пацієнтам із психічними хворобами рекомендуватимуть походи в музеї, зокрема до Маннекен Піс – відомої статуї з хлопчиком, що пісяє.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Ініціативу запропонувала керівниця відомства з питань культури у Брюсселі Дельфіна Хауба. За її словами, "коронавірус нагадав нам, що культура є важливою для психічного здоров’я".

Проєкт було запозичено в канадського Квебеку, де людям із ознаками психічних хвороб прописували візити до музею образотворчих мистецтв.

У Брюсселі він триватиме пів року, куруватиметься лікарнею імені Бруґманна і пошириться на п’ять культурних локацій. Серед них – музей, де зберігається тисяча костюмів "пісяючого хлопчика", а також Музей каналізації, розташований під містом.

За словами Дельфіни Хауби, після першого етапу проєкту міська влада Брюсселя планує продовжити його, додавши інші музеї. Складність полягає в тому, що деякі з них перебувають у власності держави, а не міста.

Як повідомлялося, влада іспанського міста Барселона розпорядилася встановити вимірювачі рівня шуму в 11 районах, щоб визначити, як шумове забруднення впливає на громадське здоров’я і як із ним боротися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: