Керівництво ОБСЄ вимагає звільнити засуджених у Луганську членів місії

Понеділок, 19 вересня 2022, 19:01

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід вимагають негайно звільнити засуджених в окупованому Луганську членів місії Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Максима Петрова та Дмитра Шабанова до 13 років ув’язнення.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у заяві ОБСЄ.

"Наші колеги залишаються співробітниками ОБСЄ і виконували офіційні обов'язки відповідно до мандатів усіх 57 держав-учасниць. Я закликаю до їх негайного та безумовного звільнення разом з іншим нашим колегою, якого також затримано ", - заявила Шмід.

"Членів нашої місії безпідставно утримують більше п’яти місяців у невідомих умовах лише для чистого політичного театру. Це не по-людськи і огидно", - сказав Рау.

Зазначається, що ОБСЄ підтримує тісні контакти з відповідними зацікавленими сторонами, включаючи інші міжнародні організації, щоб сприяти звільненню затриманих співробітників СММ.

"Обов’язок ОБСЄ піклуватися про всіх своїх співробітників продовжує діяти під час і після закриття СММ. ОБСЄ вживала і продовжуватиме вживати заходів для використання всіх доступних каналів для забезпечення привілеїв та імунітету нинішніх і колишніх посадових осіб ОБСЄ" - йдеться у заяві.

Так званий "верховний суд ЛНР" засудив двох співробітників місії ОБСЄ до 13 років позбавлення волі. Максим Петров та Дмитро Шабанов були визнані "винними" у держзраді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: