Президент Польщі про псевдореферендуми: знущання, яке нічого не варте

Вівторок, 20 вересня 2022, 20:10

Президент Польщі Анджей Дуда назвав заплановані окупантами на захоплених територіях України псевдореферендуми нічого не вартими.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Polsat News.

"Полякам, особливо старшим, не треба розповідати, чого вони варті. Вони нічого не варті. Правда в тому, що результат визначається в Кремлі, а не голосуванням. Насправді неважливо, хто голосує. З демократичної точки зору це знущання, і ми так до цього підходимо. Сподіваюся, що в міжнародній сфері ніхто не буде надавати цьому значення, тому що довіра до цих результатів нульова", - сказав Дуда.

Президент Польщі підкреслив, що на кожній із зустрічей на полях Генасамблеї ООН в Нью-Йорку піднімає питання України.

"Я перебуваю в постійному контакті з президентом Володимиром Зеленським. Я поділився своїми спостереженнями та знаннями, а також розповів про очікування в нашій частині Європи та про те, чим може закінчитися ця російська агресія. Я сказав, що це має означати виведення російських військ і повернення України до її міжнародно визнаних кордонів. Це умова для того, щоб ми в Європі почувалися спокійно, враховуючи також досвід Другої світової війни", – додав він.

Як відомо, окупанти планують провести з 23 по 27 вересня псевдореферендуми про приєднання до Росії захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що попри плани РФ провести псевдореферендуми про приєднання окупованих українських територій, Україна продовжить їх звільнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.