В МЗС прокоментували плани Кремля провести "референдуми" на окупованих територіях

Вівторок, 20 вересня 2022, 17:58

Так звані референдуми, проведені Росією на окупованих територіях України, не матимуть жодних юридичних наслідків та не змінять адміністративно-територіального устрою та міжнародно визнаних кордонів України.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України, опублікованому у вівторок.

Кулеба: псевдореферендуми нічого не змінять, Україна продовжить звільняти території

Там наголосили, що Україна уважно слідкує за намірами Російської Федерації провести "референдуми" на тимчасово окупованих територіях, а їхні результати не визнають ані Київ, ані міжнародна спільнота.

"Розглядаємо наміри провести псевдореферендуми, так само як і примусову паспортизацію мешканців тимчасово окупованих українських територій, як чергову спробу Росії легітимізувати наслідки своєї агресивної війни проти України", – зазначили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві висловили впевненість, що всі українські території будуть звільнені від російської окупації, а російське керівництво буде притягнуте до відповідальності "за організований терор, воєнні злочини та злочини проти людяності на українській землі".

"Україна закликає міжнародних партнерів рішуче засудити намір РФ провести протиправне голосування на тимчасово окупованих територіях України, накласти нові санкції на Росію та визнати її державою-спонсором тероризму", – додали в міністерстві.

Окупанти планують провести з 23 по 27 вересня псевдореферендуми про приєднання до Росії захоплених територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс закликав міжнародну спільноту відреагувати на заплановані фейкові "референдуми" РФ новими санкціями та більшою кількістю зброї для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.