Комітет парламенту Польщі покарав Качинського за трансфобні заяви

П'ятниця, 30 вересня 2022, 14:53

Комітет з етики польського парламенту покарав главу правлячої партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського за трансфобне висловлювання під час червневих зустрічей із своїми прихильниками.

Про це повідомило видання Euractiv, пише "Європейська правда".

У середу комітет вирішив оголосити Качинському догану "за ганебне висміювання трансгендерів", повідомила агентству PAP голова комітету, депутатка від "Нових лівих" Моніка Фалей. 

"Такою поведінкою він зашкодив доброму імені парламенту", - додала вона.

25 червня перед натовпом прихильників своєї партії у Влоцлавеку Качинський сказав: "Ми маємо повернути правду. Звичайно, хтось може з нами не погодитись, бо в нього можуть бути ліві погляди. Вони думають, що кожен із нас може в якийсь момент сказати: до 5:30 ранку я був чоловіком, а тепер я жінка", - сказав Качинський.

"Мій начальник на роботі чи навіть мої колеги мають звертатися до мене, використовуючи займенники жіночої статі. Можна мати такі погляди. Дивно м'яко кажучи. Я перевірив би це з медичної точки зору", - додав він.

Качинський поки не прокоментував винесену йому догану - максимально можливе покарання, яке комітет з етики може накласти на депутата.

За даними правозахисної групи Lambda, у 2019-2020 роках трансперсони були найбільш дискримінованою ЛГБТ-групою в Польщі.

Читайте також: Без Качинського: навіщо польська влада розпочала масштабне оновлення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: