У ЄС нагадали Україні про необхідність ратифікувати Римський статут

Понеділок, 5 вересня 2022, 16:39

У Брюсселі нагадали Україні про необхідність ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, щоб вона мала можливість користуватися всіма правами країн-учасниць. 

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це сказав головний дипломат ЄС Жозеп Боррель на брифінгу після 8-ї зустрічі Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі.

Він відзначив прогрес реформ в Україні за останні місяці, попри війну, та закликав продовжувати роботу, зокрема над рекомендаціями Єврокомісії, що прив’язані до надання статусу кандидата на вступ до ЄС.

"У ключових сферах - антикорупція, верховенство права - ми вітаємо ваші останні кроки, але також ми закликаємо до наступних дій. Ми також вітаємо прогрес у сфері правозахисту, зокрема ратифікацію Стамбульської конвенції - великий крок для захисту прав жінок і дівчат від гендерно-обумовленого насильства.

Ми також маємо забезпечити відповідальність за скоєні РФ воєнні злочини. Ми повністю підтримуємо міжнародні зусилля та роботу України у цій сфері. 

Врешті, Україні все ще необхідно ратифікувати Римський статут, щоби повною мірою користуватися правами членів Міжнародного кримінального суду", - зазначив Жозеп Боррель.

Україна підписала, але досі не ратифікувала Римський статут МКС.

Чому це важливо - читайте детально у статті Гаага без впливу та з обов’язками. Як Україна шкодить собі, не ратифікуючи Римський статут МКС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.