Угорщина прокоментувала спробу врятувати олігархів Путіна від санкцій

Вівторок, 6 вересня 2022, 21:26

Речник уряду Угорщини Золтан Ковач у вівторок прокоментував повідомлення ЗМІ про те, що Будапешт вимагає від Європейського Союзу виключити із санкційного списку кількох наближених до Путіна російських олігархів.

Як повідомляє "Європейська правда", свою позицію Ковач виклав у Twitter.

"Списки санкцій ЄС постійно переглядаються, і постійно виникають занепокоєння щодо того, що включення певних осіб або організацій до санкційного списку є недостатньо обґрунтованим. Однак рішення буде ухвалюватися спільно, і дуже ймовірно, що сфера дії санкційних списків буде розширена", – зазначив він.

Раніше кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк із посиланням на джерела повідомив, що Будапешт погрожує завадити продовженню деяких блоків санкцій Євросоюзу проти Росії, якщо і далі збережуться персональні санкції проти трьох російських олігархів.

Співрозмовники, які погодились коментувати на умовах анонімності, розповіли, що Угорщина добивається скасування персональних санкцій проти олігархів Алішера Усманова, Петра Авена та Віктора Рашнікова. За словами джерел, Будапешт вимагає вилучити їх зі списку. На додачу, Угорщина добивається винятків з санкцій щодо російських банків для гуманітарних організацій.

Співрозмовники припускають, що Угорщина у такий спосіб тисне на Брюссель, щоб зрушити важливе для себе питання – затвердження "ковідного" пакета європейських коштів для Угорщини, яке затримується через питання Брюсселя до проблем з верховенством права.

Раніше "Європейська правда" розповідала про те, коли ЄС зможе позбавити права вето уряд Орбана. Дивіться також  пояснення у відеоформаті.

Читайте також: Орбан – це не вся Угорщина. Чому важливо відрізняти угорську владу від народу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: