Угорщина, попри наміри, поки не блокуватиме продовження санкцій ЄС - ЗМІ 

Середа, 7 вересня 2022, 12:53

Угорщина наразі не блокуватиме продовження антиросійських санкцій ЄС, але винесе свої умови на обговорення через пів року. 

Про це від своїх джерел у дипломатичних колах дізнався кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк, пише "Європейська правда".

У своєму Twitter він розповів про несподіваний "угорський розворот". 

"Угорщина щойно повідомила представникам ЄС, що вони погодяться продовжити санкції на 6 місяців, але винесуть це питання (на обговорення) в робочі групи і коли відбудеться наступний перегляд (санкцій) в березні", - повідомив Джозвяк.

Напередодні стало відомо, що Будапешт пригрозив завадити продовженню деяких блоків санкцій Євросоюзу проти Росії, якщо і далі збережуться персональні санкції проти трьох російських олігархів.

Співрозмовники, які погодились коментувати на умовах анонімності, розповіли, що Угорщина домагається скасування персональних санкцій проти олігархів Алішера Усманова, Петра Авена та Віктора Рашнікова. 

За словами джерел, Будапешт вимагає вилучити їх зі списку. На додачу, Угорщина домагається винятків з санкцій щодо російських банків для гуманітарних організацій.

Речник уряду Угорщини Золтан Ковач у відповідь на повідомлення ЗМІ натякнув на те, що угорської блокади не буде. Він сказав, що рішення буде ухвалюватися спільно, і дуже ймовірно, що сфера дії санкційних списків буде розширена.

Раніше "Європейська правда" розповідала про те, коли ЄС зможе позбавити права вето уряд Орбана

Дивіться також  пояснення у відеоформаті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: