Швеція: кандидату у прем’єри дали ще два дні на переговори про коаліцію та уряд

Середа, 12 жовтня 2022, 17:03

Лідеру шведської Поміркованої партії Ульфу Крістерссону дали ще два дні для завершення перемовин про уряд з правими партіями.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє SVT.

Про рішення стало відомо після того, як Крістерссон проінформував спікера парламенту про ситуацію з переговорами. У понеділок 17 жовтня Ріксдаг вже має провести голосування. 

"Ми досягли загальної домовленості, але ще потрібно узгодити певні деталі", - повідомив він. 

Крістерссон не захотів уточнювати, про що саме йдеться, але, за його словами, це не якісь ключові питання. Також він не захотів розкривати, які партії можуть увійти до уряду. 

Нагадаємо, за підсумками парламентських виборів 11 вересня помірковані, християнські демократи, шведські демократи і ліберали отримали 176 місць проти 173 у лівоцентристів. Помірковані Крістерссона мають менше місць, ніж антиіммігрантська партія "Шведські демократи", але їхній лідер Їммі Окессон не може заручитися достатньою підтримкою, щоб самостійно сформувати уряд.

Найбільш вірогідним результатом є коаліція поміркованих і християнських демократів за підтримки в парламенті лібералів і шведських демократів, але від початку прогнозували, що збалансувати вимоги всіх чотирьох партій буде непросто.

Про наслідки виборів у Швеції для України читайте у статті Ультраправий прорив: чи зменшить коаліція з радикалами підтримку України Швецією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: