Польща інтегрувала ЗРК Patriot у свою систему протиповітряної оборони

П'ятниця, 14 жовтня 2022, 18:22

У польському місті Торунь у п’ятницю відбулися перші успішні випробування зенітних ракетних комплексів Patriot, які будуть інтегровані в програму впровадження системи протиповітряної оборони Польщі "Вісла".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на PAP.

Як заявив на випробуваннях міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, інтеграція та випробування комплексів Patriot є початком будівництва багаторівневої системи протиповітряної та протиракетної оборони.

"Польські Patriot вже інтегруються, ми розпочинаємо заходи, результатом яких стане створення багаторівневої системи протиповітряної оборони", – сказав Блащак.

Її основою стануть Patriot, ближню оборону забезпечуватиме зенітна система "Малий Нарев", а ракети дуже малої дальності "Перун" доповнюватимуть артилерійсько-ракетні комплекси "Пілиця".

У Польщі перебувають дві батареї ЗРК Patriot у межах посилення східного флангу НАТО. Пускові установки захищають стратегічні об'єкти в Підкарпатському регіоні, де присутні як солдати США, так і перекидається військова допомога Україні, яка бореться з Росією, уточнює "Польське радіо".

Польща обрала систему Patriot як основу для програми протиповітряної оборони середньої дальності "Вісла" у квітні 2015 року.

У квітні 2018 року в межах першого з двох передбачуваних етапів програми був підписаний контракт на дві батареї (16 пускових установок) вартістю 4,75 мільярда доларів. Польські системи будуть озброєні ракетами PAC-3 MSE від Lockheed Martin.

У травні міністр оборони Польщі повідомив, що підписав запит на закупівлю у США ще шести батарей системи Patriot.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: