В уряді Німеччини хочуть, щоб РФ була фінансово залучена у відбудову України

Вівторок, 25 жовтня 2022, 12:20

Федеральний міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце висловилася за те, щоб переконати Росію зробити фінансовий внесок у відбудову України.

Як пише "Європейська правда", про це вона сказала в ефірі каналу NTV.

"На даний момент міжнародним правом не передбачено нічого, щоб зробити щось подібне можливим", - сказала Шульце.

"Я думаю, що було б багато сенсу, якби Росія також була залучена" – додала вона.

На експертній конференції у вівторок Шульце зазначила, що поки що неможливо назвати точну цифру, скільки коштуватиме відновлення України: "Зараз обговорюються неймовірні суми, але насправді ніхто поки що не може точно сказати, скільки потрібно грошей, тому що це буде залежати також від того, скільки, на жаль, ще буде зруйновано".

За словами політика СДПН, Німеччина відіграє провідну роль у відновленні країни. Це також абсолютно необхідно, оскільки Україна знаходиться недалеко від Німеччини: "Це сусід по Східному партнерству. Ми повинні бути зацікавлені у зміцненні всього Східного партнерства, тому що невідомо, що робить Кремль, які у Путіна ще є плани".

Шульце наголосила, що реконструкція - це "проєкт на покоління": "Це займе дійсно багато часу, і це буде стосуватися не лише Німеччини та Європи, але є питанням для всього світу, який має допомогти у фінансуванні".

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що відбудова України стане складним проєктом "на покоління", але це також можливість і зробити її більш передовою і сучасною, ніж до війни, поєднуючи цей процес із наближенням до вступу у Євросоюз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: