МЗС - італійському сенатору: поширення наративів РФ заохочує до продовження її злочинів в Україні

Четвер, 27 жовтня 2022, 11:10

В МЗС відреагували на заяву італійського сенатора Массімільяно Ромео щодо необхідності участі міжнародної спільноти у вирішенні майбутнього України, заявивши, що поширення російських наративів заохочує Росію до подальших злочинів в Україні.

Про це в коментарі "Європейській правді" заявив речник МЗС Олег Ніколенко.

Він зазначив, що заява італійського сенатора відображає його особисту думку, оскільки прем’єрка Джорджія Мелоні чітко артикулювала позицію Італії: і про необхідність продовження підтримки України на тлі російської агресії, і про беззаперечне право українців визначати своє майбутнє.

"Майже в кожній країні знайдуться політики, які намагатимуться сподобатися Путіну. Водночас вони мають усвідомлювати, що, поширюючи російські наративи, вони заохочують Росію до продовження її злочинів проти України", - заявив речник МЗС.

"Але без миру в Україні не буде миру в Європі. Тому в перемозі українців мають бути зацікавлені і італійські сенатори, якщо вони дійсно дбають про інтереси своєї країни", - додав він.

Нагадаємо, італійський сенатор від партії "Ліга" Массімільяно Ромео, вважає, що українці не повинні приймати всі рішення щодо свого майбутнього самостійно, натомість міжнародна спільнота має відігравати у цьому певну роль, враховуючи інтереси країни.

Зокрема, він попросив Мелоні наполягати на проведенні міжнародної конференції з питань оборони та безпеки в Європі, щоб Італія була здатна "обумовлювати міжнародний геополітичний сценарій", а не приєднуватися до беззастережної підтримки України.

Слід зазначити, що саме Массімільяно Ромео раніше подавав прохання до парламенту про те, щоб визнати Крим російським.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.