Енергетична криза: у Європарламенті закликають до зимової перерви в засіданнях у Страсбурзі

Вівторок, 4 жовтня 2022, 10:41

З огляду на стрімке зростання вартості енергоресурсів німецькі євродепутати закликали зробити зимову перерву в засіданнях Європарламенту у Страсбурзі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Bild.

Протягом зимових місяців Європарламент має засідати в Брюсселі, вважають євродепутати.

"Ми повинні зустрічатися в Брюсселі тільки до весни", - заявив представник німецького ХДС Петер Лізе. Свої побоювання він також висловив у листі до президентки Європарламенту Роберти Метсоли.

На думку депутата Європарламенту Моріца Кернера, будівлю парламенту в Страсбурзі слід "негайно перевести в енергетичну сплячку". Свою вимогу політик СДПН обґрунтував закликами до економії, які лунають з боку громадян ЄС. "Одночасне опалення та освітлення двох будівельних комплексів у Брюсселі та Страсбурзі - це знущання над платниками податків", - заявив Кернер.

Депутат від "Зелених" Даніель Фройнд також вважає можливим більш тривале призупинення роботи парламенту в Страсбурзі після зими. За його словами, Європарламент не повинен більше збиратися в Страсбурзі, "поки не закінчиться енергетична криза".

Європейська асоціація платників податків також закликає до переосмислення, коли йдеться про поїздки на роботу. "Мандрівний цирк" був "екологічною та економічною катастрофою", заявив її генеральний секретар Міхаель Єгер.

У березні 2020 року, під час пандемії COVID, колишній президент парламенту Давид Сассолі скасував засідання парламенту в Страсбурзі після того, як влада Франції оголосила цей район червоною зоною через поширення коронавірусу. Французькі чиновники неодноразово висловлювали розчарування цим рішенням, і врешті-решт депутати Європарламенту відновили парламентські сесії в Страсбурзі в грудні 2020 року.

Було проведено кілька голосувань у спробах змінити систему, яка закріплена в договорах ЄС. Французькі офіційні особи, включаючи президента Еммануеля Макрона, а також місцеві компанії Страсбурга підкреслюють важливість цього міста для європейського парламентського процесу.

Як повідомлялося, ремонт будівель Європейського парламенту на мільйони євро, включаючи новий килим і бар, були скасовані, щоб покрити "різке зростання" цін на енергоносії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: