Лукашенко де-факто визнав участь у війні РФ, але знайшов "нюанси"

Вівторок, 4 жовтня 2022, 12:57

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко де-факто визнав участь Білорусі у війні РФ проти України, але вказав, що це має в основному невійськовий або "оборонний" вимір. 

Як пише "Європейська правда", його слова наводить білоруське державне інформагентство БЕЛТА. 

"Що стосується нашої участі у спеціальній воєнній операції (цитата згідно з оригіналом. - Ред.) в Україні - ми беремо участь там, ми цього не приховуємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не відправляємо своїх військових, не порушуємо своїх зобов’язань", - сказав Лукашенко. 

Він наполягає, що участь Білорусі полягає у тому, щоб "не допустити поширення конфлікту" на свою територію та "не допустити удару по Білорусі під прикриттям спеціальної воєнної операції з боку Польщі, Литви та Латвії".

"Так, ми лікуємо, лікували людей, якщо потрібно. Так, ми годуємо людей, і не тільки росіян. Ми найбільше годуємо тих біженців, злиденних, бідних людей, які по 400-500 осіб за добу прибувають до нас з України. Ну як їх не годувати, не лікувати? Оце наша участь у цій військовій операції, іншого не було і не буде", - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, ЄвроПравда публікувала едіторіал із закликом припинити дипломатичні відносини з режимом Лукашенка Досить симуляції. Чому Україна має розірвати відносини з Білоруссю Лукашенка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: